Aici vă puteți obține răspunsuri la întrebări frecvente:

Activați pe întreg teritoriul Republicii Moldova?

Da, noi activăm pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Din ce materiale sunt produse monumente?

Monumentele noastre sunt produse exclusiv din soiuri de granit de înaltă calitate a carierelor ucrainene, care sunt cele mai calitative din Europa. Noi nu folosim soiuri de granit chineze, indiane, etc. din cauza nedurabilității și fragilității lor.

Ce este inclus în prețul monumentului?

În prețul monumentului este inclus absolut totul, inclusiv lucrări de pictură pe partea din față a monumentului, inclusiv portrete, inscripții, flori, lumânări, etc., precum instalarea monumentului și garanție 10 ani. În descrierea fiecărui monument este indicată componența lui și dimensiunele a fiecărui detalii.

Cât costă livrarea monumentului?

Costul livrării monumentului - 5.00 MDL/km

În cât timp se produce monumentul?

Termenul producerii monumentului depinde de complexitatea comenzii și de obicei se variază între 2 și 7 săptămâni.

Sunt incluse în preț imagini și inscripții de pe partea din spate a monumentului?

Imagini și inscripții de pe partea din spate a monumentului nu sunt incluse în preț, deoarece aceasta este o opțiune adăugătoare la dorința clientului.

Cât costă imagini și inscripții de pe partea din spate a monumentului?

Costul lucrărilor de pictură de pe partea din spate a monumentului sunt următoarele: 1. Portretul - 1500 MDL. 2. Înălțime completă - 3000 MDL. 3. Icoană - 1000 MDL. 4. Peisajul - 1000 MDL. 5. Flori, lumânare - 400 MDL. Inscripție - 7 MDL / litera.

Sunt incluse în preț vaze și candele?

Vaze şi candele nu sunt incluse în preţul monumentului, cu excepția cazurilor când ele sunt indicate în componența monumentului.

Cât costă vaza și candelă?

Prețul a unei vezi constituie - 1000 MDL, a unei candele - 1500 MDL. În preț este inclusă instalarea.

Este inclusă în prețul monumentului acoperirea betonului pe împrejurul monumentului cu gresie?

Acoperirea cu gresie nu este inclusă în preţul monumentului, cu excepția cazurilor când gresia dată este indicată în componența monumentului.

Este posibil să faceți un monument după varianta noastră?

Da, este posibil. Transmiteți în adresa noastră electronică info@monumente.md varianta Dvs a monumentului. Noi vom calcula prețul și termenul producerii monumentului, după ce răspunsul îl vom trimite pe poșta electronică Dvs.

Cum se face comanda pe un monument online?

Pentru a comanda monumentul online este necesar: 1. Adăugați monumentul ales în Coș și faceți clic pe "Înainte". 2. Completați Formularul Comenzii și faceți clic pe "Trimite Comanda". Ulterior prin poșta electronică Dvs veți primi Proectul Comenzii Dvs. În proectul dat va fi inclusă toată informația privitor la comanda Dvs, inclusiv și modalități de achităre avansului care constituie 50% din suma totală comenzii. Avansul se depune personal în incinta oficiului nostru sau prin reprezentatul Dvs. În cazul imposibilității prezentării Dvs în oficiul, avansul pot fi depus prin remitență bancară (persoane fizice) sau transferul bancar (persoane juridice). Dvs veți primi toată informația privitor la comanda Dvs pe tot parcursul îndeplinirei ei. Suma restantă se achită numai după finalizarea tuturor lucrărilor.

Cum se verifică calitatea granitului?

Cel mai simplu și mai sigur modul verificării calității granitului este - a se uita la portretul de pe monument. Portretul trebuie să fie clar, luminos și contrast. Pe granit nu trebuie să fie incluziuni mari de materiale străine (pete de diferite culori), zgârieturi, fisuri. Dacă ați comandat un monument de granit negru, granit trebuie să fie anume negru, nu verzui, gri, etc. Unele firme necinstite, în căutare superprofitului, în producerea monumentelor își folosesc soiuri ieftine ale granitului de calitate proastă. Pentru a se vă proteja împotriva unor astfel de organizații, întotdeauna verificați calitatea granitului.

Ce fotografii sunt potrivite pentru portrete pe monument?

Pentru un portret pe monumentul fotografia trebuie să fie de bună calitate. Nu contează dacă fotografia este colorată sau alb-negru, cu o singură persoană sau mai multe. Principal este să fie văzute clar caracteristicile feței. Se preferă portrete și fotografiile documentare (foto de la viniete, pașapoartele, etc.).

Ne-ar dori să comandăm o imagine a unui om în înălțime completă, dar nu avem fotografii unde el este în înălțime completă?

În acest caz, vă putem oferi următoare soluție. Cu ajutorul fotomontajului portretul dintr-o fotografie este combinat cu imaginea corpului de pe altă fotografie. În cazul, dacă nu aveți o fotografie unde să fie văzut corpul - Vă putem oferi variante fotografiilor altor oamenilor cu aspect asemănător. În orice caz, înainte de a începe amplasarea imaginii pe monument, proiectul fotomontajului va fi prezentat Dvs pentru aprobare.

Cum se desenează imagini și inscripții pe monument?

Portrete se desenează exclusiv manual de către pictor. Inscripții, cruci, flori, icoane, peizaje, etc. sunt desenate cu ajutorul echipamentului special de gravură laser și cu finalizarea ulterioară de pictor. În acest proces nu se aplică vopsele, reactivi, substanțe chimice. Orice imagine pe monument este realizată exclusiv prin gravura - adică prin îndepărtarea stratului subțire a suprafeței granitului. Prin urmare, orice imagine sau inscripție aplicate în acest mod, nu pot fi șterse și rămân pentru totdeauna.

Cum se achită pentru monument?

Inițial se achită doar un avans de 50% din suma totală a comenzii. Suma restantă se achită numai după îndeplinirea completă a comenzii.

În afară de producerea monumentelor, care sunt alte servicii care se oferă firma Dvs.?

Noi îndeplinim toate tipurile de lucrări legate de natura activității noastre, și anume: acoperirea mormintelor cu gresie din granit, porțelanat și pavaj, producerea și instalarea gardurilor, meselor si scaunelor din granit și metal, demontarea monumentelor vechi, îngrijirea complexă a mormintelor, etc.

Care este diferența dintre compania Dvs și de concurenții Dvs?

Diferența constă în faptul că monumentele noastre sunt produse exclusiv din soiuri de granit de înaltă calitate a carierelor ucrainene, care sunt cele mai calitative din Europa. Noi nu folosim soiuri de granit chineze, indiane, etc. din cauza nedurabilității și fragilității lor. Unele firme necinstite, în căutarea superprofitului, în producerea monumentelor își folosesc soiuri ieftine ale granitului de calitate proastă, care după culoarea si strălucirea lor sunt semnificativ inferioare decât soiuri de granit calitative, are microfisuri și incluziuni mari de materiale străine (pete de diferite culori). Pentru noi cel mai important este calitate! Noi nu producem monumente în câteva zile și niciodată nu acceptăm astfel de comenzi. Îndeplinirea calitativă a comenzii necesită un anumit timp, ca regulă - cel puțin 2 săptămâni. De asemenea noi nu avem costuri adiționale ascunse pentru clienții noștri. În prețul monumentelor noastre este inclus absolut totul, cu excepția livrării monumentului. În alte firme, spre exemplu, ei pot cere achitarea suplimentară a inscripțiilor pe monument în corespundere de numărul de caractere. De asemenea ei pot cere plata separată pentru aplicarea pe monumentul, spre exemplu, crucii, lumânări sau flori, sau unor materialelor de construcții pentru instalarea monumentului, etc. Noi niciodată nu cerem achitarea serviciilor noastre până la momentul îndeplinirii lor în întregime.