Aici vă puteți obține răspunsuri la întrebări frecvente:

Activați pe întreg teritoriul Republicii Moldova?

Da, noi activăm pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Din ce materiale sunt produse monumente?

Monumentele noastre sunt produse exclusiv din soiuri de granit de înaltă calitate a carierelor ucrainene, care sunt cele mai calitative în Europa. Nu folosim granit din China, India, etc. din cauza nedurabilității și fragilității lor.

Ce este inclus în prețul monumentului?

În prețul monumentului este inclus absolut totul, inclusiv lucrări de pictură pe partea din față a monumentului, inclusiv portrete, inscripții, flori, lumânări, etc., precum instalarea monumentului și garanție 10 ani. În descrierea a fiecărui monument sunt indicate componența lui și dimensiunele a fiecărui detalii.

Cât costă livrarea monumentului?

Costul livrării monumentului - 5.00 MDL/km

Cât durează producerea monumentului?

Termenul producerii monumentului depinde de complexitatea lui și ca de obicei se variază între 2 și 4 săptămâni.

Sunt incluse în preț imagini și inscripții de pe partea din spate a monumentului?

Imagini și inscripții de pe partea din spate a monumentului nu sunt incluse în preț, deoarece această este o opțiune adăugătoare la dorința clientului.

Cât costă imagini și inscripții de pe partea din spate a monumentului?

Costul lucrărilor de pictură de pe partea din spate a monumentului sunt următoarele: 1. Portretul - 1500 MDL. 2. Înălțime completă - 3000 MDL. 3. Icoană - 1000 MDL. 4. Peisajul - 1000 MDL. 5. Flori, lumânare - 400 MDL. Inscripție - 7 MDL/ litera.

Sunt incluse în preț vaze și candele?

Vaze şi candele nu sunt incluse în preţul monumentului, cu excepția cazurilor când ele sunt indicate în componența lui.

Cât costă vaza și candela?

Prețul a unei vezi constituie - 1000 MDL, a unei candele - 1500 MDL. În preț este inclusă instalarea.

Este inclusă în prețul monumentului acoperirea betonului pe împrejurul monumentului cu gresie?

Acoperirea cu gresie nu este inclusă în preţul monumentului, cu excepția cazurilor când gresia este implicit indicată în componența monumentului.

Este posibil să executați un monument după varianta noastră?

Da, este posibil. Transmiteți pe poșta noastră electronică info@monumente.md varianta Dvs a monumentului. Noi vom calcula prețul și termenul producerii monumentului, după ce răspunsul îl vom trimite pe poșta electronică Dvs.

Cum se face comanda pe un monument online?

Pentru a comanda monumentul online este necesar: 1. Adăugați monumentul ales în Coș și faceți clic pe "Înainte". 2. Completați Formularul Comenzii și faceți clic pe "Trimite Comanda". Ulterior prin poșta electronică Dvs veți primi Proectul Comenzii Dvs. În proectul dat va fi inclusă toată informația privitor la comanda Dvs, inclusiv și modalități de achităre avansului care constituie 50% din suma totală comenzii. Dvs veți primi toată informația privitor la comanda Dvs pe tot parcursul îndeplinirei ei. Suma restantă se achită numai după finalizarea tuturor lucrărilor.

Cum se verifică calitatea granitului?

Cel mai simplu și mai sigur modul verificării calității granitului - a se uita la portretul de pe monument. Portretul trebuie să fie clar, luminos și contrast. Pe suprafață granitului nu trebuie să aibă loc incluziuni mari de materiale străine (pete de diferite culori), zgârieturi, fisuri. Dacă ați comandat un monument din granit negru, granit trebuie să fie anume negru, nu verzui, gri, etc. Unele firme necinstite în căutarea superprofitului își folosesc soiuri ieftine a granitului de proastă calitate. Pentru a se vă protejați de astfel de organizații, întotdeauna verificați calitatea granitului.

Ce fotografii sunt potrivite pentru portrete pe monument?

Pentru un portret pe monumentul fotografia trebuie să fie de bună calitate. Nu contează dacă fotografia este colorată sau alb-negru, cu o singură persoană sau mai multe. Principalul este ca pe poza e clar văzute semnele feței. Se preferă portrete și fotografiile documentare (foto de la viniete, pașapoartele, etc.).

Ne-ar dori să comandăm o imagine a unui om în înălțime completă, dar nu dispunem de așa fotografii?

În acest caz vă putem oferi o soluție următoare. Cu ajutorul fotomontajului portretul dintr-o fotografie este combinat cu imaginea corpului de pe altă fotografie. În cazul, dacă nu dispuneți de fotografie unde să fie văzut corpul - vă putem oferi variante fotografiilor altor persoanelor cu aspect asemănător. În orice caz înainte de a începe amplasarea imaginii pe monumentul, proiectul fotomontajului va fi prezentat Dvs pentru aprobare.

Cum se desenează imagini și inscripții pe monument?

Portrete se desenează exclusiv manual de către pictor. Inscripții, cruci, flori, icoane, peizaje, etc. sunt desenate cu ajutorul echipamentului special de gravură laser cu finalizarea ulterioară de pictor. În acest proces nu se aplică vopsele, reactivi, substanțe chimice. Orice imagine pe monument este realizată exclusiv prin gravură - adică prin îndepărtarea a unui strat subțire a suprafeței granitului. Prin urmare orice imagine sau inscripție aplicate în acest mod nu pot fi șterse și se rămân pentru totdeauna.

În afară de producerea monumentelor care sunt alte servicii care se oferă firma Dvs?

Noi executăm toate tipurile de lucrări legate de natura activității noastre și anume: acoperirea mormintelor cu gresie din granit, porțelanat și pavaj, producerea și instalarea gardurilor, meselor si scaunelor din granit și metal, demontarea monumentelor vechi, îngrijirea complexă a mormintelor, etc.

Care este diferența dintre compania Dvs și de concurenții Dvs?

Diferența constă în faptul că monumentele noastre sunt produse exclusiv din soiuri de granit de înaltă calitate a carierelor ucrainene, care sunt cele mai calitative în Europa. Nu folosim soiuri de granit chineze, indiene, etc. din cauza nedurabilității și fragilității lor. Unele firme necinstite în căutarea superprofitului își folosesc soiuri ieftine a granitului de proastă calitate, care după culoarea si strălucirea lor sunt semnificativ inferioare decât soiuri de granit calitative, are microfisuri și incluziuni mari de materiale străine (pete de diferite culori). Pentru noi cel mai important este calitatea! Noi nu producem monumente în câteva zile și niciodată nu acceptăm astfel de comenzi. Producerea calitativă a monumentului necesită un anumit termen, ca regulă - cel puțin 2 săptămâni. De asemenea noi nu avem costuri adiționale ascunse pentru clienții noștri. În prețul monumentelor noastre este inclus absolut totul cu excepția livrării monumentului. Alte organizații, spre exemplu, pot cere achitarea suplimentară a inscripțiilor pe monument în dependență de numărul de caractere. De asemenea ei pot cere plata separată pentru aplicarea pe monumentul, spre exemplu, crucii, lumânări sau flori, sau unor materialelor de construcții pentru instalarea monumentului, etc. Noi niciodată nu cerem achitarea serviciilor noastre până la momentul îndeplinirii lor în întregime.